Elkészült ELZA 5.02-es verziója

Már elérhető ELZA 5.02-es változata, mely a következő újdonságokat tartalmazza:

Főkönyvi kivonat beolvasása Excel fájlból A beolvasás képernyője és folyamata egyszerűbbé vált.
A főkönyvi kivonat több oszlopa azonosítható, melynek eredményeképpen a program összesíti a nyitó és forgalom oszlopokat. A képernyőn itt is a már megszokott sárga megjegyzés ikonok alatt lévő ajánlások, tájékoztatások segítik a felhasználót a művelet végrehajtásában.

Új nyomtatási képek a beszámolóhoz
Angol és német nyelven is nyomtatható cash-flow, valamint a mérleg és eredménykimutatás főkönyvi szám részletezéssel.

A beszámoló fedlapján megjelenik az aláíró titulusa is, melyet a Törzsek/Aláíró törzsek menüpontban lehet hozzárendelni a személyekhez. Ennek alkalmazása opcionális.

A társasági adó és a KIVA levezetés nyomtatható a nullás sorok nélküli változatban is. Emellett elérhető a korrekciós tételek részletezése főkönyvi számlák szerint (az adó levezetésekor a képernyőn is, a nyomtatási képen is, valamint excel exportban is).

Excel export
Az export során az összesítő sorok képletezve kerülnek az Excel-táblázatba (mérleg, eredménykimutatás, cash-flow).

Keresés
Új keresés mezővel bővült néhány ablak az alábbi funkcióknál:

  • Aláíró személyek

  • Aláíró szervezet

  • Főkönyvi kivonat bekötés átemelése, Kiegészítő melléklet / Riport átemelés másik zárás dossziéból

  • Cash-Flow módosító tételek hozzáfűzése

  • Kiegészítő melléklet szövegében való keresés

Üzenőfal
Formailag és tartalmilag is módosult az üzenőfal. Két tab-fülön jelenik meg a korábbi Üzenőfal és mellette az új Web üzenetek. Az üzenőfal a könyvelés belső kommunikációját, illetve saját jegyzetet szolgálja, míg a Web üzenetek az ügyféllel történő kommunikációt segítik. Ennek segítségével már nem csak fájlokat tudunk küldeni az ügyfélnek, illetve fogadni az ügyféltől, hanem szöveges üzeneteket is tudunk váltani vele. A teljes levelezés (az időpontokkal együtt) dokumentálásra kerül és a későbbiekben is elérhető, újra olvasható a programon belül és a Webposta fiókban. A fájlcseréhez hasonlóan a web üzenetek funkció is csak WebPosta előfizetés birtokában használható. A WebPosta a https://www.elzawebposta.hu oldalról tölthető le, és 30 napig díjmentesen kipróbálható. A kezdeti lépésekhez a https://www.elza.hu oldalon található útmutató.

Egyéb munkatáblák
MBII-KAM: a kamatszámításhoz használatos táblában lekövettük a jegybanki alapkamat változást (a kiadás napjáig) Az adó levezetések végleges, éves záráshoz szükséges állapota a következő frissítésben lesz elérhető.

A frissítést a https://mkvkok.hu/elza oldalról lehet letölteni.