WebPosta

Kommunikációt segítő
program

A WebPosta egy olyan okos eszköz a könyvvizsgáló és a könyvelő kezében, mellyel hihetetlenül egyszerűen tudnak információt cserélni egymással és a rendszerbe felvett partnerekkel, munkatársakkal. A WebPosta már olyan jól összebarátkozott a Metrum Referencia és az webposta nevű okos programokkal, hogy mindent megosztanak egymással, ami az ügyfelekkel kapcsolatos.

A feltöltött fájlok azonnal megjelennek az ügyfél saját postafiókjában a programokban. Így nincs szükség levelezőrendszer használatára, nem kell kézzel áthelyezni a fájlokat az ügyfél mappájába. Ugyancsak leegyszerűsödik az ellenkező irányú kommunikáció. A programokból egy gombnyomással lehet fájlokat küldeni az ügyfelünknek.

A WebPosta tehát egy olyan platform, ami szinte kihagyhatatlan, ha hatékonyan akarsz dolgozni a könyvvizsgálatban, könyvelőként pedig a beszámoló összeállításában! Használd bátran, és élvezd az előnyeit!

Szükséged lenne az éppen előtted fekvő eredeti számla vagy szerződés másolatára a dokumentációdban? Esetleg egy leltározás során képeket, videókat készítettél a mobiloddal?

Van egy jó hírünk: az okos telefonod is aktív résztvevője lehet az okos megoldásoknak! A mobilodon is teljes funkcionalitással használhatod a WebPostát, azaz közvetlenül fel tudod tölteni a befotózott/szkennelt dokumentumokat, az elkészült képeket és videókat!

10 oldalas a szerződés? Semmi gond! az egyes oldalakról készült fotókat a WebPosta egy mozdulattal összefűzi egy pdf-be és így kerül feltöltésre az adott ügyfél kiválasztott mappájába.

Te is láthatod, hogy mekkora segítség ez a bizonyítékok, analitikák, egyéb dokumentumok rendszerezésében és a programokba történő beillesztésében.

Ha beállítod az ügyfél NAV online számlafiókjának az elérését, akkor a rendszer minden éjszaka letölti az előző nap éjfélig NAV-hoz beküldött kimenő és bejövő számlák adatait a WebPosta fiókba. Ehhez persze szükséged lesz az ügyfeled által létrehozott technikai felhasználó paramétereire. De miért is tagadná meg a kizárólag lekérdezési jogosultságot tőled? Hiszen, ha önállóan be tudod gyűjteni a munkádhoz szükséges információkat, akkor már nem kell az ügyvezetőt, a könyvelőt, vagy más kollégákat terhelni a kéréssel. Nem utolsó sorban pedig szabadabban, a saját tempód szerint haladhatsz az elemzésekkel, az adatok feldolgozásával, könyvvizsgálóként pedig a vizsgálatra történő kiválasztással.

A WebPostával a fájlok küldése, fogadása, rendszerezése egyszerű rutin feladattá válik.

De mi a helyzet, ha kérdésed, kérésed van a vizsgálat, a zárás egy adott pontján? Írj e-mailt? Telefonálj? Írd fel egy cetlire? Végre lendületesen haladsz a munkával és most szakítsd meg ezt a lendületet? Nem kell! Web üzeneteket is írhatsz a Metrum Referencia és Elza „üzenőfalán”.

Az előnye, hogy a kérdésed, kérésed, üzeneted ott lesz, annál a területnél, amihez kapcsolódik – és az ügyfeledtől kapott válasz is ide érkezik! Ő kap egy értesítést, hogy web üzenete érkezett és a WebPosta fiókjába belépve elolvashatja és ott válaszolhat rá. Az ügyfél is egy helyen találja a hozzá érkezett összes kérdést és a saját válaszait.

Ha a munka végén a Metrum Referencia és Elza programokban áttekinted az „üzenőfalat”, rögtön látni fogod, hogy maradtak-e megválaszolatlan kérdések?

Ugye, mennyivel egyszerűbb így, mint száz és száz e-mail között keresgélni, hogy egyáltalán kaptunk-e választ? És ha kaptunk, hova is mentettük?...